…Ət piştaxtalarında həm zərərli, həm də sağlam məhsullar gizlənir.
SİA-nın məlumatına görə, dietoloq sağlamlıq üçün təhlükəli olan məhsulları ayırd etməyi öyrənmək barədə danışıb. Mütəxəssisin fikrincə, ağ ət pəhrizdir, ona görə də onun praktiki olaraq heç bir əks göstərişi yoxdur.
Amma, qırmızı əti səbətinizə əlavə etməzdən əvvəl yaxşı düşünməlisiniz.
…Qırmızı ətdə yüksək miqdarda purin var, bu da sidik turşusunun artması riskini artırır. Bunun fonunda yaşlı və meylli insanlarda podaqra, oynaqların zədələnməsi və sidik daşı xəstəliyi yarana bilər.
Bunu həkim xəbərdarlıq edir.
O, qırmızı ətin zərərləri siyahısına kalorili məzmun və kanserogenliyi əlavə edir. Bədənə ən pis təsir açıq odda bişmiş kababdır.
Ekspert 50 yaşdan yuxarı insanları qida rasionunda qırmızı ətin miqdarını məhdudlaşdırmağa çağırır.
…Bununla belə, hər kəs qırmızı ətdən imtina etməməlidir. Belə ki, onun tərkibində çoxlu vacib amin turşuları və dəmir var ki, bu da uşaqlar, hamilə qadınlar və aktiv həyat tərzi keçirən kişilər üçün xüsusilə vacibdir.
Həkimə görə, əsas onu necə bişirməkdir və seçim kimi əti qaynatmağı deyir.
Həkimin fikrincə ətin digər zülal mənbələri, məsələn balıq, süd və soya ilə əvəzlənməsi mümkündür
Nazlı Almuradova
Bütün xəbərlər Facebook səhifəmizdə