Milli Diyetisyenlər və Diyetoloqlar Assosiasiyasının dietoloqu Marina Makişa çips istehlakını 20-30 qrama qədər məhdudlaşdırmağı və gündəlik pəhrizə daxil etməməyi tövsiyə edir.
Mütəxəssis qeyd edib ki, bu məhsulun enerji dəyəri istehsalçıdan asılı olaraq 100 qrama görə 300-500 kilokalori arasında dəyişir.
Mütəxəssisin fikrincə, çipslər “qida dərmanları” adlanan qrupun bir hissəsidir – tərkibində asılılığın inkişafına kömək edən maddələr olan məhsullardır.
Yağların, sürətli karbohidratların və duzun yüksək tərkibi onları müntəzəm istehlak etdikdə xüsusilə zərərli edir, bu da artıq çəki artımına və sağlamlığın pisləşməsinə səbəb ola bilər.
SİA-nın məlumatına görə, Makişa bildirib ki, qida sənayesi süni şəkildə bu cür məhsullardan asılılıq yaradır, insan orqanizmində isə sürətli karbohidratlara fizioloji ehtiyac yaranmır.
Nazlı Almuradova
Bütün xəbərlər Facebook səhifəmizdə