Terapevt qaynadılmış sarımsağın faydalarından danışıb...

...Rusiyalı terapevt qaynadılmış sarımsağın təzədən daha az faydalı olmadığını israr edir. Lakin mədə-bağırsaq problemləri olanlar üçün çox da münasib deyil.

SİA xəbər verir ki, həkimin fikrincə, qaynadılmış sarımsaq faydalı xüsusiyyətlərinə görə heç bir şəkildə təzə sarımsaqdan geri qalmır. Eyni zamanda, hətta mədə-bağırsaq problemi olan insanlar da...az da olsa yeyə bilər.

Həkim aydınlaşdırıb ki, istilik müalicəsi zamanı sarımsaqda mədə mukozasını qıcıqlandıran bəzi birləşmələr məhv olur.

...Bu, qaynadılmış sarımsağı yüksək turşuluq və ya mədə-bağırsaq xəstəlikləri olan insanlar üçün təhlükəsiz edir.

Üstəlik, sarımsağın tərkibində olan bütün faydalı vitaminlər və minerallar bişirildikdən sonra da onun tərkibində qalır. Bişmiş sarımsaq hüceyrələri zədələnmədən qoruyan antioksidanları da saxlayır. Digər şeylər arasında sarımsaq xolesterol səviyyəsini aşağı salır və qan təzyiqini normallaşdırır.

Nazlı Almuradova

Bütün xəbərlər Facebook səhifəmizdə