Dünyanın ən sevilməyən yeməkləri siyahısında jele ətinin (bizlərdə ona “xolodest” deyilir-A.B.) 56-cı yeri tutduğu, kefir, kəsmik, beluqa və rus nərə balığının kürüsünün, Kalininqrad marzipanının, mal əti stroqanofunun və bal tortunun ən yaxşısı kimi tanındığı bildirilirdi.
SİA-nın məlumatına görə, nutritionist və terapevt Natalya Lazurenko Pravda.Ru ilə söhbətində xatırladıb ki, jele ət bir çox Yeni il süfrələrində olacaq ənənəvi rus yeməyidir(?). Əcnəbilər, o cümlədən Afrikadan, İngiltərədən və Norveçdən olan insanlar, ola bilsin, fərdi dözümsüzlük və ya üstünlük səbəbindən bunu bəyənmirlər.
Lazurenko qeyd edib ki, jele ət sağlamdır, tərkibində protein və jelatin bazası var, qida maddələri eləcə də kollagenlə zəngindir.
Ola bilsin ki, xaricdə jele edilmiş ətin analoqu yoxdur və ya insanlar onu necə bişirəcəyini bilmirlər.
Onun dediyinə görə, Afrikada bu yemək xarakterik deyil. Rusiyada jelli ət dəbdəbəli yemək hesab olunur və sağlamlıq faydalarına görə qiymətləndirilir.
Ola bilsin ki, statistika jelli ətin düzgün hazırlanmamasını və ya saxlanmasını əks etdirir. Gözəl dizaynla xidmət etmək dad seçimlərinə də təsir edir.
Ola bilsin ki, əcnəbilərin jele şəklində jele ətinə bənzər bir şey var, amma şəkərsiz variantların olması ehtimalı azdır.
İngiltərədə jele kimi konsistensiyalı şirin pudinq var, lakin bu fərqli bir yeməkdir.
Rus dietoloqun iddiasına görə, əcnəbilərdə jele ətinin analoqları azdır, lakin biz ruslar onu sevməyə və sağlamlığımız üçün istifadə etməyə davam edəcəyik.
Nazlı Almuradova
Bütün xəbərlər Facebook səhifəmizdə