Arıqlamaq üçün hansı peçenyeni yemək daha yaxşıdır

Uzunmüddətli toxluq və arıqlama hissini təmin etmək üçün şəkəri az və lifi yüksək olan peçenye yemək daha yaxşıdır.

SİA-nın əldə etdiyi məlumata görə, bu barədə Daily Mail-ə britaniyalı dietoloq Naycel Denbi danışıb.

Həkim bildirib ki, yulaf ezmesi kimi tam taxıl məhsulları orqanizmi enerji və sağlam pəhriz lifi ilə təmin edir. Bəzən səhər yeməyi üçün sıyığı peçenye ilə əvəz edə bilərsiniz. Eyni zamanda, bir məhsul seçərkən, tərkibindəki şəkər və lif miqdarına diqqət yetirməlisiniz.

Dietoloq 100 qram məhsulda şəkərin miqdarı 22,5 qramdan çox olmayan peçenyeləri seçməyi tövsiyə edir. Belə qənnadı məmulatları arıqlamaq istəyən insanlar üçün uyğundur, çünki onlar qan şəkərini sabit səviyyədə saxlamağa kömək edir və iştahın artmasının qarşısını alır.

Bitki lifləri də daha uzun dolğunluq hissi verir. Çox vaxt peçenye hazırlayarkən istehsalçılar xəmirə yulaf ezmesi, quru meyvələr və qoz-fındıq əlavə edirlər. Bu məhsullar daha yavaş həzm və mədəni "doldurmaq" qabiliyyətinə malikdir

Nazlı

Bütün xəbərlər Facebook səhifəmizdə