İsti içkilər təqdim edərkən NƏZƏRƏ ALINMALI AMİLLƏR

Xüsusilə, qışda isti içkilər çox sevilir. SİA-nın Türkiyə mətbuatına istinadən verdiyi məlumata görə, həm rahatlıq, həm də qəzaları minimuma endirmək üçün dostunuza və ya qonağınıza isti içki təqdim edərkən nələrin nəzərə alınmalı olduğuna baxın.

Fincan temperaturu

Qəhvə hazırlayırsınızsa, demək olar ki, bütün qəhvə maşınlarında fincanı tutmaq üçün yer olduğunu bilirsiniz. Əvvəlcə fincanınızı qızdırın və sonra qəhvəni doldurun. Bu, qəhvəni daha uzun müddət isti saxlayacaq.

Çay stəkanı

Çayı doldurarkən əvvəl boş stəkanı boşqaba qoyun və sonra çayı doldurun. Əks təqdirdə, doldurulmuş çay stəkanını boşqaba qoymaq üçün müştərinin ağzının toxunduğu hissəyə toxunmalı olacağıq.

Çay qaşığı

Heç vaxt qaşığı stəkanın içində təqdim etməyin.

Bəzəmək

İçkini reseptdə göstərilmədiyi müddətdə şərbət və ədviyyatla bəzəməyin

Süd xidməti

Amerikano və süzgəcli qəhvə kimi süd əlavə edilmiş qəhvələrdə, südün nisbəti adama görə dəyişəcəyi üçün onunla birlikdə süfrəyə verin. Özbaşına əlavə etməyin.

Köpük

Çayı köpük olmadan doldurmağa diqqət yetirin.

Bitki mənşəli çay

Bitki çayı içərkən ehtiyat çay qabı verilməlidir. Otları çaydan çıxarmaq üçün bu vacibdir.

Ayşən Vəli

Bütün xəbərlər Facebook səhifəmizdə