Niyə sarı kartof kartofdan daha sağlamdır?

...Belarus Milli Elmlər Akademiyasının Kartofçuluq və Meyvə-Tərəvəzçilik Elmi-Praktik Mərkəzinin baş direktoru Vadim Maxanko STV kanalında sarı ətli kartofun niyə ağ ətli kartofdan daha sağlam olması və ilk dəfə dəb halına gəldiyi barədə danışıb.

SİA xəbər verir ki, onun sözlərinə görə, sarı kartof ağ kartofdan daha çox qida ehtiva edir.

...Sarı kartofda daha çox A vitamini var. Qaynadılmış kartofda olan zülal toyuq yumurtasından daha tez sorulur.

Bunu Vadim Maxanko qeyd edib.

Alim onu ​​da qeyd edib ki, sarı ətli kartofun tərkibində karotin də çoxdur.

...Cəmi 40 il bundan əvvəl çoxları ağ ətli kartofa üstünlük verirdi. Lakin 1980-ci illərin ortalarından insanlar sarı ətli kartofa diqqət yetirməyə başlayıblar.

Bunu da mütəxəssis deyir.

Nazlı Almuradova

Bütün xəbərlər Facebook səhifəmizdə