Bitki yağından sui-istifadənin təhlükələri barədə xəbərdarlıq...

Bitki yağının E vitamini və yağ turşularının mənbəyi olmasına baxmayaraq, ondan çox istifadə etməməlisiniz. Məhsulu çox qızdırmaq da tövsiyə edilmir, çünki proses yağda olan faydalı vitaminlərin demək olar ki, yarısını məhv edir.

Bitki yağı gündəlik pəhrizin tərkib hissəsi olan yeməklərin hazırlanmasında istifadə edilən məşhur məhsuldur.

Ancaq bu məhsuldan sui-istifadə etməməlisiniz.

SİA-nın xarici qaynaqlardan əldə etdiyi məlumata görə, bitki yağının tərkibində yağ turşuları, E vitamini və β-Sitosterol var.

Ancaq eyni zamanda, məhsulun kalorisi yüksəkdir, buna görə özünüzü 1-2 osh qaşığı ilə məhdudlaşdırmalısınız. l. gündə (15-30 q) bitki yağı...

Hazır yeməkləri təmizlənməmiş soyuq preslənmiş və ekstra bakirə yağlarla ədviyyat etmək tövsiyə olunur.

Uzun müddət qızdırılanda bitki yağı əsas yağ turşularının, E vitamininin və fosfolipidlərin 40 faizə qədərini itirir.

Ona görə də qızardılmış yeməkləri zərif yağda bişirmək daha yaxşıdır.

Bu arada xarici alimlər kərə yağından tamamilə imtina etməyi məsləhət görüblər..?

Nazlı Almuradova

Bütün xəbərlər Facebook səhifəmizdə