...İspaniya Qida Təhlükəsizliyi və Qidalanma Agentliyinin (AESAN) mütəxəssislərinin fikrincə, mal, quzu və keçi əti dondurulduqda ən uzun raf ömrünə malikdir, donuz əti isə iki dəfə tez xarab olur.
SİA xəbər verir ki, mütəxəssislərin şərhləri Vanitatis tərəfindən sitat gətirilib.
Mütəxəssislər qeyd edirlər ki, ət alındıqdan dərhal sonra -18°C-dən yüksək olmayan temperaturda dondurulmalıdır.
Bu şərtlər altında mal əti, quzu və keçi bir ilə qədər, donuz əti isə altı aya qədər saxlanıla bilər.
Quş ətinin saxlanması kəsmə üsulundan asılıdır: kəsilmiş cəmdək doqquz aya qədər, bütöv cəmdək isə 12 aya qədər saxlanıla bilər.
Mütəxəssislər vurğulayırlar ki, düzgün temperatur və saxlama müddətinin qorunması xarab olmanın qarşısını almaq və onun qida xüsusiyyətlərini qorumaq üçün vacibdir.
Onlar həmçinin hər kəsə əti tezgahda deyil, soyuducuda əritməyi xatırlatdılar.
Otaq temperaturunda ətin xarici təbəqələri tez 5-10°C-yə qədər isinir - bu yerlərdə qablaşdırmadan sonra məhsulda qalan bakteriyalar aktiv şəkildə böyüməyə başlayır.
Bu vaxt daxili təbəqələr donmuş qalır və sonrakı ərimə zamanı xarici qabıqdan mikroorqanizmlər tədricən içəri nüfuz edir.
Nazlı Almuradova
Bütün xəbərlər Facebook səhifəmizdə




USD
EUR
GBP
RUB