Arıqlamaq istəyirsiniz, onda bu dondurmalardan yeyin...

Diyetoloq: südlü dondurma ən aşağı kaloridir...

...Yayda dondurma xüsusilə məşhur məhsula çevrilir. Diyetoloq rəqəminizə təsir etməyəcək dondurma necə seçiləcəyini söyləyir.

O, şirniyyatın görüşünüzə zərərini azaltmaq üçün təbii dondurma seçməyi məsləhət görür.

Tərkibində dadlandırıcılar, rəngləndiricilər, süd yağı əvəzediciləri və ya digər əlavələr olmamalıdır.

Dietoloq qeyd edib ki, ən aşağı kalorili dondurma yağlı dondurma və ya plombir dondurması deyil, südlü dondurmadır.

Mütəxəssis müxtəlif şərbətlərin olduğunu da deyir, lakin onları seçərkən diqqətli olmağı tövsiyyə edir, çünki bəzən şəkər və boya ilə su ola bilər.

Dondurmanın tərkibindəki şəkər qanda qlükoza səviyyəsini sürətlə yüksəldir. İstifadə edilməzsə, insulin sürətlə sərbəst buraxılacaq, bu da qlükozanı yağa çevirəcəkdir.

Və bu, nəticədə sürətli kilo almağa səbəb ola bilər.

...Təbii ki, müxtəlif əlavələr dondurmanı daha sağlam etmir. Əgər ona mürəbbə, qoz-fındıq və ya şokolad əlavə edilərsə, bu məhsula kalori əlavə edəcək.

...Həmçinin müxtəlif vafli qozaları və fincanlar dondurmanın kalorisini artırır. Bu dondurmalar adətən əvəzedicilərdən hazırlanır.

...Baxmayaraq ki, bəzən stəkanlar ağ undan daha sağlam olan çovdar unundan hazırlanır. Ona görə də stəkanın nədən hazırlandığına diqqət yetirin, ya da sadəcə ondan qurtulun... Bunu da diyetoloq tövsiyə edib.

Nazlı Almuradova

Bütün xəbərlər Facebook səhifəmizdə