...Təzə dəmlənmiş qəhvə səhərdən enerji verir. Biz tez-tez ona süd, qaymaq, şəkər və ya hətta ədviyyat əlavə edirik, lakin qan şəkərinin səviyyəsini aşağı salmağa kömək edən xüsusi tərkib hissəsi haqqında az adam bilir.
SİA-nın məlumatına görə, “zywienie.medonet” nəşri xəbər verir ki, söhbət zeytun yağından gedir.
Oleato, bu zeytun yağı ilə qəhvənin qarışığıdır. Starbucks şəbəkəsinin qurucusu Qovard Şultz tərəfindən yaradılmış və populyarlaşdırılmışdır. İdeya Sardiniyalıların yeməklərə zeytun yağı əlavə etmək adətindən irəli gəlir və Şultz inqrediyenti qəhvədə sınamağa qərar verir.
...Oleatonun unikal, zəngin dadı belə yaranıb.
Zeytun yağı bədəndəki sərbəst radikalları aradan qaldırmağa kömək edən antioksidant mənbəyidir.
A vitamini görmə qabiliyyətini dəstəkləyir, E vitamini isə aterosklerotik lövhələrin əmələ gəlməsinin qarşısını alan pis xolesterinin səviyyəsini azaltmağa kömək edir.
Zeytun yağı bəzi xərçəng növlərinin inkişaf riskini də azalda bilər. Həzm sisteminə müsbət təsir göstərir, xüsusən də qəbizliyin qarşısını alır.
Bundan əlavə, bu tərkib hissəsi mədəni turşulardan qoruyur, qıcıqlanmanı azaldır.
Zeytunyağlı qəhvə xüsusilə qan şəkərini idarə etməkdə çətinlik çəkənlər üçün faydalıdır. Zeytun yağında olan fenollar qlükoza mübadiləsini tənzimləməyə kömək edir, insulinin həssaslığını və effektivliyini artırır.
Araşdırmalar göstərib ki, bu tərkib hissəsini gündəlik rasionunuza əlavə etmək 2-ci tip diabet riskini 13 faiz azalda bilər.
Zövqünüzə uyğun qəhvə dəmləyin, sonra bir çay qaşığı zeytun yağı əlavə edin. Ən yaxşı nəticə üçün hər şeyi birləşdirmək üçün hərtərəfli qarışdırın.
Oleatonun dadı klassik qəhvə ilə müqayisədə öz xüsusiyyətlərinə malikdir, buna görə harmoniya üçün darçın, kardamon və ya vanil kimi ədviyyatlar əlavə edə bilərsiniz. Bu içki yalnız dadlı və ətirli deyil, həm də sağlam olacaq!
Nazlı Almuradova
Bütün xəbərlər Facebook səhifəmizdə