...Stabilizatorlarda yüksək olan konservantlardan və qidalardan istifadə əhval-ruhiyyə problemlərinə, pis yuxuya və hətta depressiyaya səbəb ola bilər.
SİA-nın məlumatına görə, bu barədə diyetoloq xəbərdarlıq edib.
Onun sözlərinə görə, kimyəvi əlavələr olan qidaların müntəzəm istifadəsi bağırsaq mikroflorasını tədricən məhv edir, bu da fiziki və psixi sağlamlığa birbaşa təsir göstərir.
Bağırsaqlar normal həzm və immun funksiyası üçün lazım olan mikroorqanizmlərin evidir. Məhz burada xoşbəxtlik hormonları sintez olunur: dopamin və serotonin, həmçinin stressi tənzimləyən norepinefrin...
Mikrobiota yaddaşın, konsentrasiyanın, əhvalın və ümumi zehni sabitliyin qorunmasında mühüm rol oynayır. ...Stabilizatorlar və konservantlar antibiotiklərdir: bağırsaqlara daxil olduqda, faydalı mikrofloraya zərər verirlər.
Mütəxəssis deyir bunu.
Standart konservləşdirilmiş məhsullar və qəlyanaltılarla yanaşı, mayalanmış süd məhsulları, ət və qənnadı məmulatlarında zərərli əlavələrə rast gəlinir ki, onların saxlama müddətini artırmaq və dadını yaxşılaşdırmaq üçün istifadə olunur.
Nazlı Almuradova
Bütün xəbərlər Facebook səhifəmizdə