...İçki qutuları təhlükə ilə doludur. Həzmsizlik onların “mükafatlandıra biləcəkləri” şeylərin yalnız kiçik bir hissəsidir.
SİA-nın məlumatına görə, bu barədə rusiyalı mütəxəssis Natalia Şeina danışır.
Konservdən içki içməzdən əvvəl, ilk növbədə, onun qaydasında olub-olmadığını yoxlamaq üçün qabı yoxlamaq lazımdır: deformasiya olunubmu, içərisində sızma varmı… Növbəti qayda odur ki, mağazadan alınan konservlər birbaşa günəş işığı altında deyil, yarı qaranlıq yerdə saxlanılmalıdır. İstifadədən əvvəl yuyulmalı və ya heç olmasa qapağı silinməlidir.
Belə gigiyena qaydaları profilaktik diqqətə malikdir. Bildiyiniz kimi, xəstəliyin qarşısını almaq onu müalicə etməkdən daha yaxşıdır.
…Bakteriyalar toz zərrəciklərinə yapışıb onunla birlikdə yerləşə bilər. Məsələn, tozlu qutular, onlar uzun müddət baxımsız hardasa uzanıblar, bu, müəyyən təhlükə yaradır. Çünki bakteriya hüceyrələri toz hissəcikləri üzərində hərəkət edir, - həkim izah edib.
Onun sözlərinə görə, məsələn, psevdomonadlar təbiətdə çox yayılmışdır, buna görə də su ilə nüfuz edə bilirlər.
Bakteriya mənbələri bankaların yanında olan və uzun müddət saxlanılan qida məhsulları ola bilər.
Natalia Şeina izah edir: ciddi xəstəliklərin inkişaf riski azdır. Bununla belə, hər bir şəxs müvəqqəti funksional pozğunluqları inkişaf etdirməmək üçün şəxsi gigiyena qaydalarına riayət etməlidir: həzm pozğunluqları və ya genitouriya sisteminin iltihabı.
Ciddi bir xəstəlik müəyyən əlamətlərlə xarakterizə olunan simpatokompleksdir.
Nazlı Almuradova
Bütün xəbərlər Facebook səhifəmizdə