Qablaşdırılmış göyərti ən təhlükəli qidalardan biri olaraq qalır...

Siz vaxta və səyə qənaət etmək üçün artıq təmizlənmiş və qablaşdırılmış kahı və ya ispanaq kimi göyərti almağa üstünlük verə bilərsiniz.

Lakin ekspertlər bunun təhlükəli ola biləcəyi barədə xəbərdarlıq edirlər.

Deyilənlərə görə, belə göyərtilərdə çox vaxt bakteriya və digər zərərli maddələr olur.

Northeastern Universitetinin qida siyasəti üzrə professoru Darin Detviler deyir ki, qablaşdırılmış göyərti istehsalın bütün mərhələlərində çirklənə bildiyi üçün ən təhlükəli qidalar sırasındadır.

SİA-nın məlumatına görə, Pravda.Ru yazır ki, keçmiş xəstəlik hallarına nəzər salsanız görə bilərsiniz ki, qablaşdırılmış salatlar çox vaxt qida zəhərlənməsinə səbəb olub.

Onlardan bəziləri xəstəxanaya yerləşdirməyə, böyrək problemlərinə və hətta ölümə səbəb olub.

Çirklənmə göyərtilərin yetişdirildiyi fermada və ya qablaşdırıldığı yerlərdə də baş verə bilər. Buna görə qablaşdırılmış göyərti ilə bağlı risklərdən xəbərdar olmaq və təhlükəsizlik tədbirlərinə əməl etmək vacibdir.

Qablaşdırılmış göyərti almaq və saxlamaq üçün bəzi məsləhətlər:

-Rəyləri və son istifadə tarixlərini yoxlayın.

-Təzə otlar seçin.

-Yaşılları avtomobilinizdə və ya piştaxtada qoymayın.

-Yaşılları soyuducuda 4 dərəcədən çox olmayan bir temperaturda saxlayın.

-Bütün baş kahı və ya ispanaq alın.

-Yeməkdən əvvəl onları soyuq su ilə yuyun, amma islatmayın.

Nazlı Almuradova

Bütün xəbərlər Facebook səhifəmizdə