...Diyetoloqlar tayı-bərabəri olmayan ən sağlam ət növünü müəyyən ediblər. Bədən tərəfindən 90 faiz əmilir və körpələrin pəhrizinə daxil edilməsi üçün tövsiyə olunan ilk ət əlavəsidir.
Əgər xüsusi bir vegetarian deyilsinizsə, pəhrizinizdə sağlamlıq üçün vacib olan zülal, sink, dəmir və B vitaminləri ilə zəngin olan ət mütləq olmalıdır.
SİA-nın məlumatına görə, hazırda baha da olsa, hər halda mağazalarda geniş çeşiddə mal, dana, toyuq, hinduşka və s. ət məhsulları var.
Və təbii ki, pulun varsa, zövqünə və qiymətinə uyğun olanı seçə bilərsən.
Hə, deməli, bütün ət növləri arasında digərlərindən seçilən biri var. Diyetoloqlar onu ən faydalı hesab etdilər, çünki tərkibində antibiotiklər və ya hormonlar yoxdur, məsələn, donuz və mal əti, minimum yağ ehtiva edir və demək olar ki, heç bir xolesterin yoxdur.
Amma bundan əlavə, bu ət bədən tərəfindən ən yaxşı şəkildə sorulur və bəli, biz dovşan ətindən danışırıq.
Maraqlıdır, niyə dovşan əti bütün xüsusiyyətlərinə görə bütün digər ət növlərindən üstündür?
Əvvəla, dadlıdır!
İkincisi, orqanizm onun 90 faizini udur.
Üçüncüsü, yüksək protein tərkibi ilə, çox aşağı xolesterola malikdir və aterosklerozun qarşısını almağa kömək edən lesitinlə zəngindir.
Dördüncüsü, dovşan əti əla antioksidantdır. Bunlar dovşan ətinin rəqiblərinin olmamasının bir neçə səbəbidir.
Çox vaxt püresi və ya pate şəklində olan bu yüngül və pəhriz məhsulunun ilk növbədə körpələrə əlavə qida kimi verilməsi təəccüblü deyil.
Dovşan əti hətta allergiyaya meylli uşaqlar üçün də tövsiyə olunur. Aşağı kalorili məhsul olduğu üçün tez-tez müxtəlif diyetlərə daxil edilir və hamilə və laktasiya edən qadınlara da tövsiyə olunur.
Nazlı Almuradova
Bütün xəbərlər Facebook səhifəmizdə