Yaşlanma əleyhdarı olan qidalar...

...Pomidor, qırmızı bolqar bibəri, yerkökü, qarpız və nar qırışlarla mübarizə aparan, dərini nəmləndirən və kollagen istehsalını stimullaşdıran qidalardır.

SİA xəbər verir ki, bu barədə dermatoloq Nana Nosareva danışıb.

...Nar xüsusi diqqətə layiqdir, çünki o, hüceyrələrin yenilənməsini sürətləndirən ellagik turşusu ilə zəngindir. Bundan əlavə, onun tərkibində dərinin elastikliyinə cavabdeh olan əsas zülallar olan kollagen və elastinin istehsalında iştirak edən təxminən 12 amin turşusu var.

Həkim əlavə edib ki, pomidor və bolqar bibəri antioksidanların təbii mənbəyidir. Bu məhsulların tərkibində yüksək miqdarda likopen və C vitamini var. Digər sağlam tərəvəz isə yerköküdür. Beta-karotin və A vitamini sayəsində dəriyə yaxşı təsir edir.

Qarpız nəmləndirə və sağlam dəri rəngini təmin edə bilər - o, A və C vitaminləri ilə zəngindir. Qida rasionunuza çia toxumu, zerdeçal, badam südü və qarabaşaq yarması çayını daxil etmək artıq olmaz.

Fındıq dərini qoruyan və qidalandıran Omeqa-3 yağ turşuları və E vitamini mənbəyidir, zeytun yağı isə tərkibindəki sağlam yağlar və E vitamini sayəsində gəncliyi və elastikliyi daha uzun müddət saxlamağa kömək edir.

...A və D vitaminləri ilə zənginləşdirilmiş yağlı balıqları, həmçinin qan dövranını və hüceyrələrin oksigenlə doymasını yaxşılaşdıran mikroelementləri unutmamalıyıq. Və təbii ki, qırışları hamarlaşdırmağa və dərinin tonunu yaxşılaşdırmağa kömək edən avokadonu qeyd etməyə bilmərik.

Bunu da dermatoloq vurğulayıb.

Nazlı Almuradova

Bütün xəbərlər Facebook səhifəmizdə