...Səhər yeməyi bədənin enerji ilə doldurulmasına imkan verən vacib bir komponentdir. Buna görə də ilk yeməyə xüsusi diqqət yetirmək vacibdir. Mütəxəssislərin fikrincə, səhər yeməyi üçün tam uyğun olmayan qidalar var.
...Və mütəxəssislər ac qarına qəhvənin zərərlərindən danışırlar.
Məlumdur ki, canlandırıcı içki mədədə artan turşu istehsalını stimullaşdırır, bu da selikli qişanı qıcıqlandırır. Buna görə ürək yanması və ürək bulanması baş verə bilər.
SİA-nın məlumatına görə, günün ilk yarısında ağ çörək, şirin müsli və yoqurtu istisna etməyə dəyər. Hamısı sürətli karbohidratlardır, buna görə də qan şəkərinin səviyyəsini kəskin artırır, sonra da kəskin şəkildə azaldır.
Belə atlamalar səbəbindən yorğunluq və aclıq hissi yaranır. Səhər yeməyində də təzə sıxılmış şirələr və meyvə içkiləri içilməməlidir.
Turşu içkilər mədənin selikli qişasını qıcıqlandıra və mədəaltı vəzi fermentlərinin həddindən artıq istehsalını stimullaşdıra bilər ki, bu da qaz, sağ hipokondriyumda ağırlıq və ürək bulanmasına səbəb olacaq.
Səhər yeməyi üçün yeməklər isti olmalıdır. Soyuq və ya çox isti su mədə kramplarına səbəb ola bilər və həzmi yavaşlata bilər. Bu arada, çox isti içkilər yemək borusunu zədələyir.
Bunu da mütəxəssislər xəbərdarlıq edir.
Nazlı Almuradova
Bütün xəbərlər Facebook səhifəmizdə