Yemək bişirməkdə geniş istifadə edilən çuğundur, geniş ictimaiyyətin bilmədiyi bir sıra sağlamlıq faydalarına malikdir.
Əslində nə qədər faydalıdırlar?
SİA xəbər verir ki, dietoloq Natalya Pavlyukun sözlərinə görə, çuğundur nitrat və qida lifi tərkibi sayəsində qan dövranını yaxşılaşdırır.
Mütəxəssis Radio 1-ə verdiyi müsahibədə əlavə edib ki, bu tərəvəz toksinlərin xaric edilməsinə, mikrofloranın normallaşdırılmasına və mədə-bağırsaq sağlamlığının yaxşılaşdırılmasına da müsbət təsir göstərir.
Bundan əlavə, çuğundur kalori baxımından azdır və bu da onu dəyərli pəhriz qidası halına gətirir.
Bu tərəvəzin təbii şirinliyi çəkilərini idarə etməyə çalışan, lakin menyularına müxtəliflik əlavə etmək istəyənlərin pəhrizinə xoş bir əlavə ola bilər.
Uşaqlar tez-tez çuğunduru dadlarına görə üstün tuturlar. Pavlyuk yekun olaraq bildirib ki, bu tərəvəzi pəhrizinizə daxil etmək yalnız qida baxımından faydalı deyil, həm də qastronomik seçimlərinizin müxtəlifləşdirilməsinə kömək edir.
Nazlı Almuradova
Bütün xəbərlər Facebook səhifəmizdə




USD
EUR
GBP
RUB