50 yaşdan yuxarı insanlar üçün ən yaxşı balıq seçilib...

Onun qiyməti qəpik-quruşdur və qırmızı balıqdan qat-qat dadlı və sağlamdır...

...50 yaşdan sonra sağlamlığın qorunmasında qidalanma xüsusi rol oynayır. Bədənin artıq zülal, sağlam yağlar və minerallarla zəngin daha yüngül qidalara ehtiyacı var.

Qırmızı balıq çox məşhur olsa da, bahalıdır və çox vaxt süni şəraitdə yetişdirilir.

Bunu az adam bilir, lakin siyənək balığı ət keyfiyyətinə və sağlamlığa faydalarına görə qızılbalıq və ya alabalıqdan geri qalmır, lakin ucuzdur və daha dadlıdır.

SİA-nın məlumatına görə,bu barədə TSN yazır.

Niyə siyənək 50 yaşdan yuxarı insanlar üçün ideal seçimdir: onun faydaları nələrdir..?

Omeqa-3 yağ turşularının mənbəyi. Poli doymamış yağlar ürəyin işini dəstəkləyir, infarkt və insult riskini azaldır ki, bu da yetkinlik dövründə xüsusilə vacibdir.

D vitamininin yüksək tərkibi. Sümükləri gücləndirməyə, osteoporozla mübarizə aparmağa və əhval-ruhiyyəni yaxşılaşdırmağa kömək edir.

Asan həzm olunan protein. Siyənək həzm sistemini həddindən artıq yükləmədən bədəni əzələlər üçün tikinti materialı ilə təmin edir.

Yod və selen. Bu mikroelementlər qalxanabənzər vəzi dəstəkləyir və qocalma prosesini ləngidir.

Mövcudluq. Siyənək qırmızı balıqdan bir neçə dəfə ucuzdur, lakin onun xüsusiyyətləri ondan aşağı deyil, bəzən hətta onu üstələyir.

Siyənəyi necə düzgün yemək olar

Yüngül duzlu və ya az duzlu variantları seçin, belə balıqlarda daha çox qida var.

Əgər təzyiqlə bağlı probleminiz varsa, duzun miqdarını azaltmaq üçün yeməkdən əvvəl filetoyu suda və ya süddə islatmaq olar.

Yeməklər üçün idealdır: tərəvəzli salatlar, çovdar çörəyi ilə sendviçlər, qaynadılmış kartof ilə. Həftədə 2-3 porsiya, yemək başına 100 q-a qədər, sağlamlığınıza zərər vermədən bütün qidaları almaq üçün kifayətdir.

Nazlı Almuradova

Bütün xəbərlər Facebook səhifəmizdə