...SİA xatırladır ki, şirin və turş dadı olan bu ekzotik meyvə sağlam qidalanma tərəfdarları arasında çox populyardır. Bütün faydalı xüsusiyyətlərini qorumaq üçün yeməkdən əvvəl qabığını soymaq lazım deyil.
Tərkibindəki yüksək C vitamini sayəsində immunitet sistemini gücləndirir və orqanizmin infeksiyalara qarşı mübarizəsinə kömək edir.
Meyvənin də zəngin olduğu lif bağırsaqların fəaliyyətini normallaşdırır və həzm problemlərinin qarşısını alır. Bundan əlavə, kivi müntəzəm istehlakı antioksidanlar sayəsində dərinin vəziyyətini yaxşılaşdırır.
Çox vaxt kivi yarıya bölünür və pulpa bir qaşıq ilə çıxarılır. Ancaq bəzi insanlar bütün meyvəni yemək üçün əvvəlcə qabığını soyarlar.
Bu arada, bu meyvənin qabığı bəzi cəhətlərdən pulpanın özündən daha sağlamdır.
Diyetoloq və endokrinoloq Viktoriya Eliseevanın RBC-yə izah etdiyi kimi, qabıqsız kivi yemək orqanizmdə lif, E vitamini və fol turşusunun tərkibini 30-50 faiz artırır. Beləliklə, lif həzmə kömək edir və qanda xolesterinin səviyyəsini azaldır.
E və C vitaminləri yaraların və çapıqların sürətlə sağalmasına kömək edir, dərini gözəlləşdirir və ümumi canlılığı artırır. Bundan əlavə, bu vitaminlər güclü antioksidantlardır. Fol turşusu əhval-ruhiyyəni və performansı yaxşılaşdırır, hematopoezdə kömək edir.
Dölün normal inkişafı üçün hamilə qadınların pəhrizində olmalıdır.
Nazlı Almuradova
Bütün xəbərlər Facebook səhifəmizdə