Sağlamlığı qorumaq üçün diyetinizdən iki məhsulu çıxarmaq lazımdır. Kardioloq Aurelio Rozxasın dediyinə görə, bu un və şəkərdir.
Sağlamlığı qorumaq və xərçəngin inkişaf riskini azaltmaq üçün pəhrizdən iki məhsulu istisna etmək lazımdır.
Bu barədə kardioloq Aurelio Rozxas məlumat verib.
SİA xəbər verir ki, El Español ilə söhbətində həkim şəkər və unun orqanizmə mənfi təsir etdiyini bildirib.
...Şəkər və təmizlənmiş unun müntəzəm istehlakı çoxsaylı araşdırmalarda xərçəng nisbətlərinin artması ilə əlaqələndirilib.
Bundan əlavə, kardioloq bu məhsulların ürək-damar sistemində problemlərə, piylənməyə və şəkər xəstəliyinə səbəb olduğunu xatırladıb.
Rozxas xatırladıb ki, şəkər və un ən çox ultra işlənmiş qidalarda olur. Onlar istehlak edildikdə, qan şəkərində kəskin bir sıçrayış müşahidə olunur.
Rozxas, qlükoza səviyyəsinin tez-tez artması ilə metabolik sistem köhnəlir.
Əvvəllər elm adamları şəkər və qocalıq demensiyası arasındakı əlaqəni təkzib edirdilər.
Nazlı Almuradova
Bütün xəbərlər Facebook səhifəmizdə