...Ədviyyatlı yeməklər təkcə sizi tərlətmir, həm də iştahınızı idarə etməyə kömək edir, həddindən artıq yemək riskini azaldır.
SİA-nın məlumatına görə, Pensilvaniya Dövlət Universitetinin alimləri belə nəticəyə gəliblər.
Tədqiqatda iştirakçılara müxtəlif dərəcədə ədviyyatlı yeməklər - mal əti bibəri və bibər əlavə edilmiş toyuq tikka masala təklif edilib.
Məlum olub ki, ədviyyat mülayim olanda insanlar daha yavaş və adi haldan 11-18 faiz az yemək yeyirlər.
....Dəyişdirdiyimiz yeganə şey yeməklərin orta dərəcədə ədviyyatlı olması üçün onlara əlavə edilən qırmızı bibərin miqdarı idi və bu nisbətən kiçik dəyişiklik enerji qəbulunu əhəmiyyətli dərəcədə azaltmaq üçün kifayət etdi.
Bunu tədqiqatın aparıcı müəllifi Peydj Kanninqem bildirib.
...Bibərə istilik verən maddə olan kapsaisin maddələr mübadiləsini sürətləndirir, lakin uzun müddət arıqlamağa təsiri minimaldır.
...Hyustonlu qidalanma mütəxəssisi Con Makvorter ədviyyatlı qidaların iltihab əleyhinə təsirə malik olduğunu, lakin arıqlamaq üçün “sehrli güllə” olmadığını söyləyib.
Yadda saxlamaq lazımdır ki, sizdə turşu reflü, iltihablı bağırsaq xəstəliyi və allergik reaksiyalar varsa, ədviyyatlı qidalar zərərli ola bilər.
Nazlı Almuradova
Bütün xəbərlər Facebook səhifəmizdə