...Bəzi insanlar duzlu da daxil olmaqla pomidor və xiyar yeməyin bağırsaq funksiyası ilə bağlı problemlərə səbəb ola biləcəyinə inanırlar.
SİA xəbər verir ki, qastroenteroloq Sergey Vyalovun dediyinə görə, bu tərəvəzlər sağlam insanın orqanizminə mənfi təsir göstərməməli olan adi qidalardır. Bununla belə, tərəvəz qəlyanaltılarının həqiqətən bağırsaqlara mənfi təsir göstərə biləcəyi vəziyyətlər də var.
Həkimin sözlərinə görə, bağırsaqlarda artıq iltihab varsa, eyni pomidoru yedikdən sonra vəziyyət pisləşə bilər.
Bu vəziyyətdə, lif miqdarının artırılması qaz, şişkinlik əlamətlərini artıra bilər və s.
...Bu vəziyyətdə bədəninizdə nə baş verdiyini hiss edəcəksiniz.
Bunu deyən həkim yeməkdən sonra narahatlıq yaranarsa, hansı vəziyyətdə bağırsaqları yox, mədəni yoxlamağa dəyər olduğunu da izah edib.
...Əgər əlamətlər turşu yeməkdən dərhal sonra və ya gecikmə ilə (məsələn, 30 dəqiqə) görünürsə, problem çox güman ki, mədədədir,-deyən həkim, mədənin turşulardan sirkə və konservantlardan qıcıqlana biləcəyini açıqlayıb.
Nazlı Almuradova
Bütün xəbərlər Facebook səhifəmizdə