Hansı qidalar qan laxtalanma riskini artırır..?

…Pis pəhriz qan laxtalanma riskinizi artıra bilər. Kardioloq Yuri Serebryanski hansı məhsulların xüsusilə təhlükəli olduğunu söyləyib,

SİA-nın əldə etdiyi məlumata görə, bu barədə "Veçerhaya Moskva" yazır.

Kardioloq, qeyd edib ki, söhbət anitka və qarağatın zəngin olduğu askorbin turşusundan gedir.

…Bu giləmeyvələr qan laxtalanma riskini artıra bilər. Zoğal və alma da yüksək dəmir tərkibinə görə potensial təhlükəlidir. Qanın laxtalanması artmış insanlar isə şalgam, zoğal və gicitkəndən çox istifadə etməməlidirlər.

Bunu həkim xəbərdarlıq edir.

Həkim bunun qarşısının alınması üçün at otqulaq, yonca və bir sıra yaşıl məhsullardan istifadə etməyi məsləhət görür.. Nazlı Almuradova

Bütün xəbərlər Facebook səhifəmizdə