Sağlam fast-food seçmək üsulu aşkarlanıb

...Fast foodların müntəzəm istehlakı müəyyən xəstəliklərin inkişaf riskini artırır.

SİA-nın əldə etdiyi məlumata görə, bunu diyetoloq Veronika Qusakova bildirib.

Beləliklə, qəlyanaltı, sosiskalar, isti rulolar, kartof qızartması seçərkən diyetoloq, tərkibində çox yağ olan qidalardan imtina etməyi tövsiyə edib.

Eyni zamanda, şavarma, onun fikrincə, sağlam bir yemək ola bilər.

...Şavarma götürsək, prinsipcə, sağlam qidalanma baxımından məhsul o qədər də pis deyil. Və ya, məsələn, kifayət qədər miqdarda tərəvəz olan, zülal komponenti və karbohidratların olduğu bir növ pide, baxmayaraq ki, yastı çörək həmişə tam taxıl olmasa da, qəlyanaltı üçün yaxşı seçimdir.
Bunu deyən Qusakova şavarma souslarının kəmiyyətinə nəzarət etmək və ya ümumiyyətlə əlavə etməmək üçün ayrıca təqdim edilməsini xahiş etməyi tövsiyə edir.

Bundan əlavə, o, insanları indi fast food restoranlarının menyusunda olan dənli bitkilər, salatlar və şorbalara diqqət yetirməyə çağırıb.

Bundan əvvəl qastroenteroloq və dietoloq Natalya Panina pivədə olan ən zəhərli maddənin adını çəkmişdi. Panina pivənin tərkibində ürəyə mənfi təsir göstərən kobaltın olması inamını elmi sübutu olmayan mif adlandırıb.

Nazlı Almuradova

Bütün xəbərlər Facebook səhifəmizdə