...Diabetli insanlar qovun yeməməlidirlər.
SİA-nın əldə etdiyi məlumata görə, bu barədə dietoloq Janna Tixaniçeva “Passions” ilə söhbətində danışıb.
Mütəxəssis bu diaqnozu olan insanlara gündə bir stəkandan çox doğranmış qovun istehlak etməyi tövsiyə edir.
Mədə-bağırsaq traktında problemi olanlar da ondan çəkinməlidirlər, çünki qovun çoxlu lif ehtiva edir.
...Qovun həzm edilməsi çətin bir məhsul hesab olunur, mədə-bağırsaq xəstəlikləri olan insanlar üçün istifadəsi tövsiyə edilmir.
Bundan əlavə, bu aşağı kalorili məhsul anafilaktik şok da daxil olmaqla allergik reaksiyaya səbəb ola bilər.
Həkim vurğulayır ki, C, A, K, E, B vitaminlərinin zənginliyinə baxmayaraq, gündə 300 qramdan çox olmayan qovun yemək lazımdır.
Nazlı Almuradova
Bütün xəbərlər Facebook səhifəmizdə