...Pendirin düzgün saxlanması onu təzə saxlamağa və dadını qorumağa kömək edə bilər, lakin insanların çoxu bunu…bacarmırlar?..
Qida gigiyenası üzrə britaniyalı ekspert Sarah Taylor pendiri yapışqan filmə bükmək vərdişinin niyə zərərli ola biləcəyini və daha yaxşı nə etməli olduğunu izah edir.
SİA-nın əldə etdiyi məlumata görə, bu barədə Express.co.uk yazır.
…Pendir “canlı” məhsuldur və ona hava lazımdır. O, yapışqan filmə möhkəm büküldükdə, oksigendən məhrum olur, nəticədə xarab olmağa başlaya bilər: sərt növlər yapışqan və ya yağlı olur, yumşaq olanlar quruluşunu itirir. …Hər bir pendir növü öz saxlama şərtlərinə ehtiyac duyur.
Bunu Taylor vurğulayır.
Onun sözlərinə görə, Parmesan kimi sərt sortlar az nəm ehtiva edir, bu da onların bakteriya böyüməsinə daha az həssas olması deməkdir. Onlar həqiqətən yapışqan falqaya bükülə bilər.
Ancaq nəmliyi yüksək olan Brie və ya Camembert kimi yumşaq pendirlər nəfəs almalıdır. Əgər onlar sıx şəkildə sarılırsa, ammiak içəridə toplana bilər ki, bu da dadı korlayır. Yumşaq pendirləri mumlu kağıza və ya perqamentə bükmək, sonra onları hava keçirməyən konteynerə qoymaq yaxşıdır. Xüsusilə "şıltaq" növlər üçün, Taylor konteynerin içərisinə nəm kağız dəsmal qoymağı tövsiyə edir - bu, lazımi rütubəti saxlamağa kömək edəcəkdir.
Pendiri temperaturun ən sabit olduğu soyuducunun arxa hissəsində saxlamaq daha yaxşıdır.
Qapı ən yaxşı seçim deyil: sabit temperatur dəyişiklikləri xarab olmağı sürətləndirir.
Konteyner təkcə dadı saxlamağa deyil, həm də tez-tez bütün soyuducunu dolduran qoxunu saxlamağa kömək edir.
Nazlı Almuradova
Bütün xəbərlər Facebook səhifəmizdə