Balığı qızardıb yeməyin...

Ən sağlam balıq növləri

...SİA-nın əldə etdiyi məlumata görə, Diyetoloq Elvira Beleva ən sağlam balıq növlərindən danışıb.

Şərhində qastroenteroloq pəhrizə nə daxil edilməli olduğuna aydınlıq gətirib. Beleva sağlamlığa faydaları baxımından qızılbalığı birinci yerə qoyub.

Bu balıq omeqa-3 yağ turşuları, B vitaminləri və keyfiyyətli proteinlə zəngindir.

Omeqa-3, D və B12 vitaminlərini ehtiva edən skumbriya eyni dərəcədə qiymətlidir və bu, ürək sağlamlığını qorumaq üçün əla seçimdir.

Ekspertin fikrincə, siyənək də oxşar xüsusiyyətlərə malikdir.

Yabanı tuna da nəzərə alınmağa dəyər, lakin mümkün civə tərkibinə görə ehtiyatla istehlak edilməlidir.

Beleva qeyd edib ki, sardina həm də omeqa-3, zülal və B vitaminləri mənbəyidir və həmçinin kalsium da daxil olmaqla bir çox faydalı mineral ehtiva edir.

Göy qurşağı alabalığı omeqa-3 və D vitamininin yüksək tərkibinə görə faydalıdır, hake isə B vitaminləri, fosfor və seleniumla zəngindir.
Balıq bişirmə üsullarını xatırlamaq da vacibdir: qidalanma mütəxəssisi məhsulun bütün faydalı xüsusiyyətlərini qorumaq üçün qızartmaqdan çəkinməyi məsləhət görür.

Nazlı Almuradova

Bütün xəbərlər Facebook səhifəmizdə