Hansı çörəyi hər gün yeməməlisən..?

...Hər gün ağ çörək yeməməlisən. Normativ sənədlərə əsasən, sağlam yetkin insanlar üçün gündəlik çörək istehlak norması buğda 100 qram, çovdar çörəyi isə 150 ​​qramdır.

Yəni, hər gün çörək yemək olarmı sualına cavab vermək, bəli, əks göstəriş yoxdursa, mümkündür. Amma yaxşı olar ki, hər gün ağ çörək yeməkdən çəkinəsən.

SİA bu barədə endokrinoloq və dietoloqların dediklərinə istinad edir.

Onların fikrincə, bütün məsələ ondadır ki, ağ çörək bu məhsulun bütün növləri arasında ən az sağlamdır. Ən çox karbohidratlara malikdir. Üstəlik, emal edilmiş undan hazırlanır. Onun qabığı yoxdur, yəni qida maddələrinin çoxu yoxdur: minerallar, vitaminlər və lif...

Bütün bunlar birinci və ikinci sort çörəkdə, eləcə də tam dənli un məmulatlarında mövcuddur. Sonuncu vəziyyətdə, ən çox miqdarda faydalı və qidalandırıcı maddələr olacaq.

Bunu diyetoloq deyir.

Çörəyin tərkibində əsas enerji mənbəyi olan nişasta olduğu üçün o, insanın pəhrizində olmalıdır.

Mütəxəssis iddia edir ki, çörək daimi olaraq bir neçə nəfər üçün əks göstərişdir.

Belə ki, qastrit və ya xoralı xəstəliklərin kəskinləşməsi dövründə ondan çəkinmək məsləhətdir.

...Ancaq bu anda az miqdarda qurudulmuş ağ çörək yemək mümkündür.

Nazlı Almuradova

Bütün xəbərlər Facebook səhifəmizdə