...Səhər yeməyini tam və bütün günü enerji ilə təmin etmək üçün diyetoloq Sarah Abdula yumurta, taxıl və fıstıq yağı istifadə etməyi məsləhət görüb. Ekspertin fikrincə, bütün bunlar qan şəkərini normallaşdırmağa kömək edir.
SİA xəbər verir ki, dietoloqun sözlərinə görə, qan şəkərini normallaşdırmaq üçün düzgün qidalardan istifadə etmək lazımdır.
O, misal olaraq yumurta, yulaf ezmesi və dənli çörək ilə fıstıq yağı göstərib.
...Yumurta aşağı kalorili və zülalla zəngindir ki, bu da qlükozanın udulmasını yavaşlatır. Sarısının tərkibində sağlamlıq üçün faydalı olan antioksidanlar və qidalar var. Bundan əlavə, arıqlamaq istəyənlər üçün yumurta əla seçimdir, - deyə həkim bildirib.
Yulaf ezmesine gəldikdə, onun tərkibində lif var, buna görə də qan şəkərinin səviyyəsinə faydalı təsirindən əlavə, bağırsaq sağlamlığını qorumağa kömək edir.
Fıstıq yağında şəkərin qana salınmasını yavaşlatmağa kömək edən sağlam yağlar var. Qeyd etmək lazımdır ki, fıstıq yağında şəkər olmamalıdır.
Bu arada həkimlər daha əvvəl vurğulamışdılar ki, süd və şəkər əlavə edilmiş ani sıyıqlar ən təhlükəlilər sırasındadır.
Bu yemək qan şəkərinin kəskin sıçrayışına və sonradan düşməsinə səbəb olur. Bu, sizdə süstlük hissi yaradır və nahardan əvvəl qəlyanaltı yemək istəyi yaradır.
Nazlı Almuradova
Bütün xəbərlər Facebook səhifəmizdə