Ac qarına yeyilməməsi gərəkən 9 məhsul

Qidalanma ilə bağlı hər gün saysız məlumat yəqin ki, çoxlarımızın qarşısına çıxır. Onlardan bəzilərini tədbiq edirik, bəzilərini unuduruq və s. Bu dəyərli məlumatlardan biri də nəyi nə zaman yeməyin uyğun olması ilə bağlıdır. Məsələn, meyvə tərəvəzin faydalarını bilməyən yoxdur. Bəs onları ac qarına qəbul etdikdə hansı fəsadlara yol aça bilər bilirsiniz?

SİA ac qarına qəbulu məsləhət olmayan məhsulları təqdim edir:

Çiy tərəvəzlər
Ac qarına bu msulları yemək köp, şişkinlik, qarın ağrısı və mədə də yanmaya səbəb ola bilər.

Banan
Səhər yeməyinə fürsət tapa bilməyənlərin çantaya atdığı bir banan etdiyi ən böyük səhvdir. Ancaq unutmayın ki ac qarına yediyiniz banan qandakı maqnezium səviyyəsini sürətlə qaldırır. Bu isə birbaşa ürəyə ziyandır.

Qatıq və süd məhsulları
Bu məhsulları boş mədəyə qəbul etdikdə qandakı faydalı bakteriyaları məhv edə bilirlər.

Pomidor
Mədənin turşuluğunu artırır. Bu isə qastritə səbəb ola bilər.

Naringilər
Portağal, mandalin kimi narıncı rəngli meyvələr turşu ilə zəngindir. Qastrit və allergik reaksiyalara yol aça bilərlər.

Armud
Lif səviyyəsi ən yüksək meyvələrdən biridir. Bu cəhətdən sağlamlıq üçün faydaları sonsuzdur. Amma ac qarına yeyildikdə mədənin təbəqəsinə ziyan vura bilər.

Şirniyyat
Qan şəkərini anidən yüksəldə bilər. Bu isə bir müddət sonra diabetlə nəticələnər.

Ədviyyatlar
Yeməklərə ləzzət qatan ədviyyatlar ciddi mədə problemləri yarada bilər.

Soyuq qazlı içkilər
Asitli içkilərin mədə, orqanizmə ziyanı bəllidir. Acqarına qəbul edildikdə bu ziyan dəfələrlə artır. Mədəyə qan dövranı azalır və həzm sistemi pozulur.

Bütün xəbərlər Facebook səhifəmizdə