Bu qida məhsulu immunitetinizi zəiflədir, iltihabı tətikləyir

Müxtəlif şəkər növləri, xüsusilə fruktoza, immuniteti zəiflətməklə yanaşı, bir sıra patologiyaların inkişafına da səbəb olur.

Şəkər immuniteti zəiflədir və iltihaba səbəb olur. SİA xəbər verir ki, bu haqda “Nature Communications”-da nəşr olunan elmi tədqiqatlarda qeyd olunur.

Şəkər çox qəbul edildikdə artrit və dağınıq skleroz da daxil olmaqla müxtəlif xəstəliklərə səbəb olan iltihablı proseslərə təkan verir.

Pəhriz iltihabdan qurtulmağa kömək edəcəkdir. Beləliklə, pəhrizdə antioksidant və polifenol ilə zəngin qidalar olmalıdır, məsələn: meyvələr, tərəvəzlər, balıq, zeytun yağı.

Bununla yanaşı, şəkər, zərif karbohidratlar və işlənmiş ət yeməyi dayandırmalısınız.

Elçin

Bütün xəbərlər Facebook səhifəmizdə

loading...