Ən yaxşı qarpızı seçmək üçün 5 məsləhət

Bu məsləhətlərə diqqət yetirməklə siz ən dadlı qarpızı seçə və yayda tam həzz ala bilərsiniz. SİA xarici mətbuata istinadən xəbər verir ki, qarpızı seçərkən bilməli olduğunuz şeylər var.

Qarpızın qidalandırıcı xüsusiyyətləri ilə yanaşı, təravətləndirici dadı da istehlakını artıran amillərdəndir. Böyük qarpızın şirinliyi və şirəliliyi isti yay günlərində insanlara təravət verir. Bundan əlavə, qarpız toxumları qurudularaq istehlak edilə bilər və ya cücərdilərək yeyilə bilər. Qarpızın bütün faydalarından yararlanmaq üçün keyfiyyətli qarpız seçmək çox vacibdir. Bəs qarpız seçərkən nələrə diqqət etməlisiniz? Ən yaxşı qarpızı seçmək üçün bilməli olduğunuz məsləhətlər bunlardır:

1. Qarpızın qabığına diqqət yetirin:

Qarpızın qabığı onun yetişməsinin vacib əlamətidir. Tünd sarımtıl ləkə qarpızın günəşdə yetişdiyini, şirinliyinin artdığını göstərir.

2. Qarpızın çəkisinə baxın:

Yaxşı qarpız seçmək üçün qarpızın ağır olmasına diqqət edin. Qarpız nə qədər ağır olarsa, su miqdarı bir o qədər yüksəkdir ki, bu da qarpızın daha dadlı olması deməkdir.

3. Qarpızın formasına diqqət yetirin:

Qarpız hamar və simmetrik formada olmalıdır. Əyri və ya batmış qarpız suyun qeyri-bərabər paylanmasını göstərə bilər.

4. Qarpız qabığındakı çatlara diqqət yetirin:

Qarpızın qabığındakı çatlar, içindəki suyun buxarlanmış ola biləcəyini göstərə bilər. Bu o deməkdir ki, qarpız öz təravətini itirir.

5. Qarpızın gövdəsinə baxın:

Qarpızın gövdəsi qurudulmamalıdır. Yaşıl və canlı gövdəsi qarpızın təzəliyindən xəbər verir.

Müəllif: Söylü Ağazadə

Bütün xəbərlər Facebook səhifəmizdə