...Və indi də deyirlər ki, dovşan əti yeyin!

Ən sağlam ətin adı açıqlanıb...

...Sağlamlığa maksimum faydası olan ən yaxşı ət yemək istəyirsinizsə, həkimlər dovşan ətini seçməyi məsləhət görürlər.

SİA RadioClub resursunun materialına istinad edərək sizə deyir ki, dovşan ətinin faydaları nələrdir və onu kimlər yeməməlidir.

Dovşan ətinin faydaları nələrdir: niyə onu pəhrizinizə daxil etməlisiniz...

Bir çox insanlar ənənəvi olaraq toyuq, mal əti və ya hinduşkaya üstünlük verirlər, lakin nədənsə dovşan əti o qədər də populyar deyil. Ancaq həkimlərin dediyi kimi, bu növ ət süfrəmizdə adi bir yemək olmağa layiqdir.

Dovşan ətində əzələ toxumasının qurulması üçün zəruri olan yağsız protein var. Belə ki, burada toyuq və ya mal ətindən əhəmiyyətli dərəcədə çoxdur.

Bundan əlavə, bu növ ət daha az yağ və karbohidrat ehtiva edir, ona görə də onu tez və təhlükəsiz şəkildə arıqlamaq istəyən hər kəs yeyə bilər.

Dovşan əti bağırsağın düzgün işləməsini dəstəkləyən vitamin və minerallarla zəngindir. Dovşan əti tərkibindəki dəmir, fosfor və maqnezium sayəsində sümükləri, dişləri və dırnaqları gücləndirir, qan təzyiqini və bədəndə maye səviyyəsini tənzimləməyə kömək edir.

Dovşan əti də ürəyə müsbət təsir göstərir, tərkibində praktiki olaraq heç bir yağ olmadığı üçün xolesterinin səviyyəsini və təzyiqi artırmır.

Kimə dovşan əti yemək tövsiyə edilmir

Bu məhsul oynaqların iltihabı problemi olan insanlar tərəfindən istifadə edilməməlidir. Dovşan ətinin tərkibində purinlər, insan orqanizmində turşuya çevrilən, oynaqlarda iltihaba səbəb olan maddələr var.

Həmçinin, psoriaz xəstəsi olanlar dovşan əti yeməməlidirlər, çünki bu növ ət xəstəliyin kəskinləşməsinə səbəb ola bilər.

Nazlı Almuradova

Bütün xəbərlər Facebook səhifəmizdə