Bildiyiniz kimi, duzlu və yağlı yeməklər insanın tez bir zamanda kökəlməsinə səbəb olur. SİA-nın xarici mətbuata istinadən verdiyi xəbərə görə, bunun qarşısını almaq üçün aşağıda qeyd etdiyimiz vasitələrdən istifadə etməyinizi məsləhət görərdik.
Ananas
Mədədəki protein nisbətinin artıraraq, insanın daha rahat yeməyi həzz etməsinə kömək edir. Bu meyvə yüzdə 80 mədə xəstəliyi riskini azaldır.
Kərəvəz
Qəbizliyin qarşısını alır. Yemək yediyiniz zaman bu göyərtidən istifadə etməyiniz məsləhətdir.
Nanə
İnsan yağlı və duzlu qidalar qəbul etdikdə qazın olmasına səbəb olur. Qaz həm mədə, həm də bağırsaqlarda pozğunluq yaradır. Nanə isə bunun qarşısını alır. Araşdırmalar zamanı bəlli olub ki, nanə, həmçinin zərərli bakteriyaların təsirini azaldır.
Razyana bitkisinin çayı
Gün ərzində iki fincan qəbul etsəniz yaxşı olar. Razyana bitkisinin çayı həzmi asanlaşdırır. Bağırsaq və mədədə qazın olmasına imkan vermir. Kökəlməyə mane olur.
Xiyar
Bədəndə toksinləri aradan qaldırır. Aşağı qida dəyərinə baxmayaraq, mədədə turşun tərkibini balanslaşdırır.
Zəncəfil
Vitamin və qida qaynağıdır. Zəncəfil mədədə zərərli bakteriyaların udulmasını artırır və həzmini asanlaşdırır.
Hər yeməkdə istehlak ediləcək tərəvəzlərdən biridir. Çiləmə səbəb qaz problemi üçün yaxşı olan Cəfəri də qəbizlik kimi narahatlığı maneə törədir