...Bir çox insan soyuducularının düzgün işləmədiyini belə düşünmür. İllərdir insanlar cihazın düzgün temperaturu avtomatik olaraq saxladığına əmin olaraq içəri süd, ət və tərəvəz qoyurlar. Amma təcrübədə tez-tez soyuducunun səhv qurulduğu ortaya çıxır və sahibləri bunu belə bilmirlər.
SİA-nın əldə etdiyi məlumata görə, bu barədə Express yazır.
Hər bir soyuducunun, istər donduruculu daxili model, istərsə də ayrıca model olsun, kiçik bir siferblatı var - adətən ağ rəngdədir və cihazın yuxarı hissəsində, qapı menteşəsinə yaxın yerləşir.
Bu kiçik qol və ya təkər daxili temperaturu idarə edir. Lakin burada vacib bir nüans var: insanların əksəriyyəti siferblatdakı rəqəmlərin dərəcələri təmsil etdiyinə inanır, halbuki əslində hər şey tamamilə fərqlidir.
Əksər modellərdə siferblatdakı rəqəmlər temperaturu deyil, soyutma gücünü göstərir.
Sadə dillə desək, rəqəm nə qədər yüksəkdirsə, soyuducu bir o qədər soyuq olur, əksinə deyil. "1"-in ən aşağı soyutma səviyyəsini (məsələn, 1°C) ifadə etdiyini düşünənlər yanılırdılar.
Bu anlaşılmazlıq çox vaxt çox isti bir mühit səbəbindən qidanın daha tez xarab olmasına səbəb olur. Əks səhv- gücün həddindən artıq yüksək təyin edilməsi- arxa divarda buz yığılmasına səbəb olur.
Soyuducunuzun hansı rejimdə işlədiyini anlamaq olduqca sadədir.
Soyuducunun əsas sirri nədir?
Dəyişdirici düyməni yavaşca çevirib kompressora -soyuducunun arxasındakı qara mühərrikə baxmalısınız. Kompressor zümzümə edirsə, soyuyur.
Düymədəki parametri artırsanız və kompressor fərqli bir klik ilə sönərsə, daxili istiliyi artırmısınız - cihaz sönüb, çünki temperatur onun üçün müəyyən edilmiş "çox soyuq" səviyyəsinə çatıb.
Lakin, düyməni əks istiqamətə çevirdikdə kompressor qəfildən işə düşürsə, soyuducu soyuducu rejiminə keçir. Əslində bu, olduqca sadədir: Kompressor işləyirsə, soyuyur; Sönürsə, isinir (daha dəqiq desək, soyumağı dayandırır). …Tənzimləmənin istiqamətini müəyyən etmək üçün soyuducunun səslərini və reaksiyalarını bir anlıq müşahidə edin.
Nazlı Almuradova