...Hətta ən təzə tərəvəz və meyvələr belə yuyulmadan istehlak edildikdə təhlükəli infeksiya mənbəyi ola bilər.
SİA-nın məlumatına görə, bu barədə toksikoloq xəbərdarlıq edib.
...Ekspertin sözlərinə görə, meyvələr bağdan süfrəyə gedərkən toz, kimyəvi maddələr, həşərat və mikroorqanizmlərlə təmasda olur.
Onların səthində ciddi zəhərlənməyə səbəb ola bilən Salmonella, E. coli və Listeria bakteriyaları qala bilər.
...Bu bakteriyalar soyuduqda belə yaşaya bilir. Əgər yuyulmamış tərəvəz və meyvələr yeyirsinizsə, ağır qida zəhərlənməsi və ya bağırsaq infeksiyası ola bilər.
Toksikoloq meyvələri axar suyun altında yumağı, sərt tərəvəzlər üçün yumşaq fırçadan istifadə etməyi, giləmeyvə və göyərtiləri soda və ya sirkə məhlulunda islatmağı tövsiyə edir.
Dietoloq isə əlavə edib ki, birbaşa bağdan giləmeyvə yeyən xəstələrdən bəzilərində pinworms və dairəvi qurdlar aşkarlanıb.
...Bir çoxlarında 40 santimetr uzunluğa çatan pinworms və yuvarlaq qurdlar aşkar edilib.
Nazlı Almuradova