...İsti havalarda “soyuq” məhsullara üstünlük vermək səhvdir. Bu yanaşma qastrit, pankreatit, xolesistit və mədə xorasından əziyyət çəkən insanlar üçün xüsusilə pis ola bilər.
SİA-nın məlumatına görə, bu barədə qastroenteroloq danışıb.
Deyilməlidir ki, hər kəsin sevimli dondurması çöldə yüksək temperaturda təhlükəlidir.
Birincisi, bu yüksək kalorilidir, buna görə də həzm sistemini həddindən artıq yükləyir və həmişə yaxşı udulmur.
İkincisi, yuxarı tənəffüs yollarının selikli qişasına təsir edir, bu da damarların spazmına səbəb ola bilər.
Nəticədə, şirin yeməkləri sevənlər kəskin respirator infeksiyalara (ARI) həssasdırlar.
...Limonad, kvas və süd kokteylləri susuzluğu yatırmaq üçün uyğun deyil.
Şəkərli içkilər içmək nə qədər cazibədar olsa da, unutmayın ki, onlar nəinki susuzluğu artırır, həm də müntəzəm tərləmənin qarşısını alır.
Bu, susuzlaşdırma riskini artırır.
Alternativ olaraq, mütəxəssis su, çay, kompot və ya meyvə içkisini sınamağı təklif edir.
Yaz aylarında qida zəhərlənməsi daha tez-tez baş verir və buna görə də aktiv səyahət zamanı qısa raf ömrü olan məhsulları, o cümlədən süd, kəsmik, xama, yumurta, kolbasa, mayonezli salatlar və qaymaqlı tortları istisna etməlisiniz.
Temperaturun artması bir çox qida məhsulunda patogen bakteriyaların çoxalması riski ilə müşayiət olunur. Zəhərlənmənin simptomları ürəkbulanma, qusma, ishal, qarın ağrısı və bədən istiliyinin artması ola bilər. Peçenye və ya kraker kimi quru qəlyanaltılar yolda xoşagəlməz nəticələrdən qaçmağa kömək edəcəkdir.
...Şişelenmiş su uyğun bir içkidir.
Nazlı Almuradova