Qəhvədən acılığı şəkərsiz və südsüz necə çıxarmaq olar?

11 Mart 2025 23:54 (UTC+04:00)

...Bir çox insan günə məcburi bir fincan qəhvə ilə başlayır. Bununla belə, dəmləmə üsulu qəhvənin dadına əhəmiyyətli dərəcədə təsir göstərə bilər və bəzən hətta xoşagəlməz bir acı dad da əlavə edər.

SİA-nın məlumatına görə, qəhvənin dadını yaxşılaşdırmağın sadə yolu var - və bu, şəkər və ya süd əlavə etməyi tələb etmir. Belə ki, fincanınıza bir çimdik duz əlavə edin ki, bu da onun acılığını aradan qaldıra bilər.

Bütün ailə üçün qəhvənin bir hissəsini dəmləyirsinizsə, o zaman əvvəllər üyüdülmüş qəhvə ilə qarışdıraraq içkinin hər litrinə 1/8 çay qaşığı duz əlavə etməlisiniz.

Mütəxxəsis duz və onun tərkibindəki natrium ionlarının birləşməsinin dilimizdəki acı dad reseptorları ilə qarşılıqlı əlaqədə olduğunu izah edir. Və bu sehrli şəkildə qəhvənizi daha şirin etməsə də, dilimizin beynimizə acı siqnallar göndərməsini dayandırmaq üçün beynimizi aldadır.

Acı dadı yatırıldıqda isə qəhvənin şirinliyini və digər ləzzətlərini daha asan dada bilərik.

Nazlı Almuradova