...Süni kürüdə çoxlu karbohidratlar olur.
SİA-nın əldə etdiyi məlumata görə, bu barədə qastroenteroloq və dietoloq Aleksandra Noev bildirib.
Mütəxəssisin sözlərinə görə, süni kürü yosunlardan hazırlanır, yəni məhsul yod və bromla zəngin olur.
Çox vaxt ona guar saqqızı, bəzi istehsalçılar Omeqa-3 turşuları və D və A vitaminləri ilə zəngin olan balıq yağı da daxil edirlər.
Amma buna baxmayaraq, süni kürü təbiilikdən uzaqdır. Sintetik məhsul faydalarını itirir. Tərkibində az protein var, kifayət qədər sağlam yağlar yoxdur, çoxlu karbohidratlar var.
Seçim yenə də kürü əvəzedicisinə düşdüsə, Noev qablaşdırmaya diqqət yetirməyi məsləhət görür. Bir qalay və ya şüşə qabda seçmək daha yaxşıdır. Belə bir qabda məhsulun yalnız pasterizə olunma ehtimalı daha yüksəkdir. Əks halda, çox güman ki, hazırlıq zamanı konservantlar əlavə edilib.
...Belə məhsulu alarkən həmişə etiketdəki inqrediyentləri diqqətlə oxuyun. Balıq suyu və yağdan istifadə edilən kürü daha dadlıdır. Bir qayda olaraq, onlar olmadıqda, sintetik ləzzətlərdən istifadə olunur.
Bun da diyetoloq paylaşır.
Nazlı Almuradova