...Mütəxəssislər layiqincə dünyanın 1 nömrəli balığı adını sardinaya və nə qədər qəribə olsa da, konservləşdirilmiş formada verirlər.
SİA-nın əldə etdiyi məlumata görə, TSN yazır ki, mövcudluğu, saxlanma stabilliyi və qida dəyərinə görə mütəxəssislər bu balığı müntəzəm olaraq istehlak etməyi məsləhət görürlər.
Fakt budur ki, konservləşdirilmiş sardina aşağıdakılarla zəngindir: İltihabı azaltmağa kömək edən Omeqa-3 yağ turşuları depressiyanın azalmasından tutmuş ürək xəstəliyi və insult riskinin azalmasına qədər əhəmiyyətli sağlamlıq faydalarına qədər...
Konservləşdirilmiş sardina kalsiumla da zəngindir. Tipik bir qutuda bir stəkan südlə eyni miqdarda mineral var. Onlar həmçinin kalsiumun udulmasına kömək edən D vitamininin əhəmiyyətli bir mənbəyidir.
Mütəxəssislər həftədə 2-3 dəfə sardina yeməyi məsləhət görürlər.
2021-ci ildə aparılan bir araşdırma, tip 2 diabet inkişaf riski yüksək olan diabetli insanların markerlərdə azalma yaşadıqlarını göstərdi. Pəhrizinizə sardina daxil etməyən tip 2 diabetin qarşısının alınması üçün pəhrizdə olanlarla müqayisədə, həftədə iki dəfə pəhrizinizə sardina daxil etsəniz, 2-ci tip diabet və ürək xəstəliyi riskinin daha az olduğunu görərsiniz.
…Sardina dadını hər kəs bəyənmir, ona görə də onu yumşaltmaq üçün mütəxəssislər göyərti və limon əlavə etməyi məsləhət görürlər.
Nazlı Almuradova