...Günəbaxan yağında kokos və zeytun yağından daha az doymuş yağ var. Bundan əlavə, normada istehlak edildikdə, tərkibindəki artıq omeqa-6 yağ turşuları sağlamlığınıza zərər verməyəcək.
SİA xəbər verir ki, bu barədə Daily Mail-ə britaniyalı dietoloq Rob Hobson məlumat verib.
Hobson, günəbaxan yağının reputasiyasının tərkibindəki yüksək miqdarda omeqa-6 yağ turşuları ilə "zəlləyə" biləcəyini izah edib.
Kifayət qədər omeqa-3 olmadan bu turşunun həddindən artıq istehlakı iltihabı təşviq edən bir balanssızlığa səbəb ola bilər. Bununla birlikdə, diyetoloqun fikrincə, günəbaxan yağından tamamilə imtina etməməlisiniz, çünki orta dərəcədə tamamilə zərərsizdir.
Günəbaxan yağında zeytun və kokos yağından daha az doymuş yağ var (bir porsiyada təxminən 1,5 q). O, həmçinin 232 dərəcə yüksək tüstü nöqtəsinə malikdir, bu da onu qızartmaq üçün yaxşı seçim edir.
Günəbaxan yağının dadından razı olmayanlar üçün Hobson kətan toxumu və kolza yağını sınamağı məsləhət görür. Onlar həmçinin doymuş yağda, (hər porsiyada 1,1 qram) ürək və beyin sağlamlığı üçün vacib olan alfa-linolenik turşuda yüksəkdirlər.
Nazlı Almuradova