Qan damarlarının əsas düşməni yağlı ət və ya piy deyil, şəkərdir...

4 Noyabr 2024 23:43 (UTC+04:00)

…Zəif qidalanma infarkt və ya insult yarada bilər. Amma bəzi məhsullar təhlükəlidir, çünki onlar qan damarlarının tıxanmasına səbəb olur.

SİA-nın əldə etdiyi məlumata görə, bunu kardioloq Anna Koreneviç qeyd edir.

O qeyd edir ki, sadəcə bir şey yeyirsinizsə və pəhrizinizi izləmirsinizsə, əlavə funt qazana eləcə də qan damarlarınızı lövhələrlə bağlaya bilərsiniz.

Həkimin sözlərinə görə, qan damarlarının əsas düşməni yağlı ət və ya piy deyil, şəkərdir.

Lövhələrin meydana gəlməsinə səbəb olan budur. Beləliklə, Koreneviç iddia edir ki, hər bir konfet bədən üçün zərərlidir. Və bu, təkcə artıq çəki haqqında deyil, həm də ateroskleroz və qan damarları ilə bağlı problemlər haqqındadır.

O, aydınlaşdırıb ki, şəkər nəinki qan damarlarını məhv edir, həm də görünüşü korlayır, dərinin sallanmasına və hiperpiqmentasiyaya səbəb olur.

Nazlı Almuradova