…Kardioloq İlkin Həsənov bildirib ki, təzyiqi yüksək olan insanlar qida rasionuna vitaminlər, bitki yağları və sağlam omeqa-3 yağ turşuları əlavə etməlidirlər.
SİA-nın əldə etdiyi məlumata görə, Gazeta.Ru-ya verdiyi şərhdə həkim hipertonik xəstələr üçün ən faydalı qidaları sadalayıb.
Həsənovun sözlərinə görə, hipertoniya xəstələrinin qida rasionunda vitaminlərlə zəngin olması ilə yanaşı, minimum duz, heyvani yağlar və sürətli karbohidratlar da olmalıdır.
O əlavə edib ki, qızardılmış yeməklər yemək arzuolunmazdır. Həkim qeyd edib ki, Aralıq dənizi pəhrizi bu meyarlara cavab verir.
…Yüksək qan təzyiqi üçün dəniz məhsulları, xüsusilə balıq, tərəvəz , brokoli, sarımsaq, zeytun yağı, şorbalar, həmçinin quş əti və avokado faydalıdır
Bunu kardioloq deyib.
Həkim həmçinin aydınlaşdırıb ki, düzgün qidalanma müalicənin yalnız bir hissəsidir və dərman qəbul etməyi əvəz etmir.
Nazlı Almuradova