Niyə payızda balqabaq yemək lazımdır..?

9 Sentyabr 2024 23:16 (UTC+04:00)

Payızda balqabaq istifadə etməyi məsləhət görən mütəxəssislər, bədən üçün ən böyük faydası olan bu bitkidən necə düzgün istifadə etməyi də söylyiblər.

Mütəxəssislərin sözlərinə görə, tərkibindəki lif sayəsində balqabaq həzmə kömək edir, bağırsaq hərəkətliliyini yaxşılaşdırır və artıq mayeni xaric edir, bədəni ödem və artıq çəkidən azad edir.

SİA-nın əldə etdiyi məlumata görə, balqabaq tumları sinklə zəngindir ki, bu da orqanizmə infeksiyalarla mübarizə aparmağa kömək etməklə yanaşı, həm də yaraların sağalmasına kömək edir və dərini sağlam saxlayır.

İstifadəçilər karotenoidlərin daha yaxşı mənimsənilməsi üçün balqabağa yağ mənbələri əlavə etməyi məsləhət görürlər. Beləliklə, balqabağı kərə yağı və ya yağ, qaymaq, yağlı balıq və ya cod qaraciyəri ilə birləşdirmək tövsiyə olunur.

Bu arada, maksimum fayda əldə etmək üçün mütəxəssislər məhsulun toxumlarını çiy istifadə edərək salatlara əlavə etməyi, hazırlanmış yeməklərin üzərinə səpməyi və ya sadəcə qəlyanaltı kimi yeməyi məsləhət görürlər.

Nazlı Almuradova