Mütəxəssislərə görə bitki mənşəli süd olaraq təyin olunan üzüm suyu, qan quruluşçu və antioksidan xüsusiyyətinin yanında bədənin ürək və damar xəstəliklərindən qorunmasına da köməkçi olur.

Üzüm və üzüm suyunun qan quruluşçu və antioksidan xüsusiyyətlərinin bərabər mütəxəssislər, vitamin və mineral baxımından olduqca zəngin olan üzüm suyunun ürək xəstəliklərinə qarşı qalxan təsiri meydana gətirdiyini ifadə edir. A, B və C vitaminləri, kalium və dəmir olduqca zəngin olan üzüm suyu, bədənin xəstəliklərə qarşı müqavimətini artırır.

Bu xüsusiyyətinin yanında qanda oksigen yaradan hemoqlobin hüceyrələrinin meydana gəlməsində lazımlı olan dəmir və kalium zənginliyinə sahib üzüm suyunun ürək sağlamlığını qoruduğunu ifadə edən Nuh Naci Yazgan Universiteti Sağlamlıq Elmləri Fakültəsi Qida və pəhriz Bölüm Başçısı Prof. Dr. Neriman din, üzüm suyunun qan durulducu xüsusiyyəti ilə də infakt riskini azaltdığını söylədi.

Üzüm suyunun faydalarından bir digəri də içində olan təbii şəkərin tez həll olaraq bədənə enerji verməsi, “tərkibində olan maddələr sayəsində qanı sulandırır, yüksək təzyiqə, ürək xəstəliklərinə, varisə və emboliyə qədər bir çox xəstəliyə qarşı qorumanı təmin edir. Xüsusilə qan laxtalanması və damar xəstəlikləri mövzusunda çətinlik yaşayan xəstələrə gündə ən az bir stəkan üzüm suyu içməsini təklif edirik “dedi.

Bütün xəbərlər Facebook səhifəmizdə